Bijuterii alese. Din pasiune pentru frumos!

Dragobetele împodobește fetele

Dragobetele împodobește fetele

22.02.2017 11:31

Acum, că toți și toate ne-am cam dat după sărbătorile din “afară”, urmează să celebrăm și iubitul nostru Dragobete, zeu al iubirii, tinereții și veseliei de la români. Din ce în ce mai mult, tinerii din ziua de azi vor să își recupereze tradițiile, sărbătorile și valorile de odinioară. Așadar, în ultima vreme vedem tot mai multe nunți cu tematică tradițional românească, cu costume tradiționale și fără prea mult glamour, mici artizani și designeri români talentați care încearcă să realizeze accesorii și bijuterii cu motive tradiționale românești. Frumos, nu-i așa?

bijuterii-argint-janette-dragobete

Dar să vorbim despre Dragobete, că se apropie cu pași repezi și nu am vrea să îl lăsăm să treacă așa ușor.:)

Vorbe din bătrâni spun despre Dragobete că este fiul Dochiei, un bărbat frumos și iubăreț, un zeu al iubirii care oficia în cer nunta tuturor păsărilor și animalelor în ajun de primăvară. De-a lungul timpului, tradiția s-a extins și la oameni, așadar, tinerii, fetele și băieții satului, se întâlnesc în ziua de 24 februarie pentru a-și declara iubirea, care să țină tot anul, precum cea a păsărilor care se “logodesc” în această zi.

Să nu uităm că, în această zi specială, acești tineri îmbrăcați în cele mai frumoase ținute, culegeau din păduri și câmpii cele dintâi flori ale primăverii în buchete, cu cântec și voie bună, apoi la ceas de prânz, fetele alergau către sat în fugă, iar băieții după ele, trebuiau să le prindă și să le sărute astfel legându-se logodna lor, care se oficia seara în fața familiei, acest joc numindu-se “zburătorit”. Respectând tradiția, se spune că cei ce participă în această zi, la joc și sărbătoare vor fi feriți tot anul de boli și necazuri. O sărbătoare frumoasă, plină de simboluri și tradiții, care ne pun în valoare rădăcinile. Din păcate pentru unii dintre noi, care nu locuim la sat, ne e puțin mai greu să simțim emoția și bucuria pe care o emană această sărbătoare. De aceea, am ales câteva mici simboluri care să redea pe cât posibil aceleași sentimente, de iubire, emoție și veselie pe care le au acei tineri, perfecte pentru a le dărui mândrelor noastre iubite. 

Pentru persoanele mai îndrăznețe, putem îmbina tradiționalul cu modernul, să realizăm un mix între vechi și nou și să creăm un look nemaipomenit care să evidențieze dragostea dintre două persoane, iubirea față de frumos și fericirea de pe chipul persoanei iubite.

bijuterii janette

Postat în Noutăţi De:
shop manager
Share it:
Comentarii* Câmpuri Obligatorii