CUM AFLU MĂRIMEA INELULUI CARE MI SE POTRIVEȘTE?

CUM AFLU MĂRIMEA INELULUI CARE MI SE POTRIVEȘTE?

Vrei să-ți cumperi un inel din argint sau vrei să faci cadou un inel? Ai nevoie să cunoști mărimea acestuia! Cum procedezi? Sunt 2 modalități care te ajută să afli mărimea corectă a unui inel din argint:

1. Începem cu cea mai simplă modalitate, pentru care avem nevoie de un inel care se potrivește bine și pe care îl porți deja pe degetul pe care vrei să porți și o riglă, o ruletă sau un centimetru de croitorie. Măsoară din latură în latură, diametrul interior al inelului pe care îl porți deja pe acel deget, așezând bijuteria deasupra gradațiilor riglei (vezi imaginea de mai jos). Aproximează imaginar centrul inelului și ai grijă să poziționezi inelul cu centrul pe gradațiile riglei ca dimensiunea să fie preluată corect.   
marime-inel

În tabelul de mai jos vei găsi mărimea corespunzătoare diametrului interior pe care tocmai l-ai calculat:

marimi-inele-tabel-janette

 2. O altă modalitate este aflarea circumferinței, folosind o bucată de ață, hârtie, material sau un centimetru de croitorie pe care să-l putem înfășura în jurul degetului. Marchează punctul unde se intersectează și apoi măsoară această porțiune. Rezultatul reprezintă circumferința degetului măsurat. Acestei măsurători îi căutați corespondent în tabelul cu mărimi de mai sus.

 

circumferinta-deget-inel-janette

 

Sfaturi și recomandări:

- țineți cont de temperatura corpului în momentul efectuării măsurătorii. Știm deja că la temperaturi scăzute, degetele tind să se subțieze pe când la temperaturi înalte degetele se îngroașă. Măsurați degetul și seara și dimineața să vedeți dacă este diferență între măsurători.

- acordați un plus de până la 2mm, măsurătorii, astfel încât mărimea rezultată să nu fie fixă.

- dacă doriți să oferiți un cadou-surpriză, încercați să aflați cât mai exact mărimea inelului, evitând astfel procedurile de schimbare sau prelucrare a acestuia.

- un inel cu banda (veriga) lată (peste 5mm) este perceput pe deget ca fiind mai strâmt decât un inel care are banda mai îngustă, recomandat fiind în această situație o mărime ușor mai mare pentru a permite deplasarea relaxată a bijuteriei pe deget.

- pentru măsurătoarea care se poziționează între două valori (mărimi) este recomandat să se aleagă mărimea mai mare (dacă diferența este aprox. egală).

- întotdeauna când nu ești sigur de mărime sau măsurătoarea personală pe care tocmai ai efectuat-o urmând pașii de mai sus, cere ajutor în magazinele JANETTE sau în magazinele de bijuterii specializate.

Have fun! :)

Suport clienți Luni - Vineri: 09:00 - 17:00

0721 33 55 77 contact@janette.ro

Compara produse

Trebuie să mai adaugi cel puțin un produs pentru a compara produse.

A fost adăugat în wishlist!

A fost șters din wishlist!