PIATRA LUNII MAI

PIATRA LUNII MAI

Știați că nici o altă lună în nici un an nu începe cu aceeași zi a săptămânii ca luna mai? :)
Luna mai sau cum mai este cunoscută din popor și Florar, perioada din an în care pe ogoare, în grădini și livezi activitatea este în plină desfășurare. Lună a ierburilor și vegetației în general, reprezentată de prospețime, vivacitate și culoare, flori, păsări și starea generală de renaștere la viață.

În universul prețioaselor, pe bună dreptate, smaraldul este piatra care aparține lunii mai. Un aliat puternic al elementului Apă, retrezește în noi speranța, aduce prospețime și vitalitate, considerată ca fiind o piatră a prosperității.
Descoperit în munții din Egipt, acum 4000 de ani în vremea faraonilor, smaraldul era pătruns de credința că în el trăiește frumusețea infinită a zeiței Venus. Cleopatra adora smaraldele, despre care spunea că-i păstrează frumusețea și tinerețea și le purta permanent ca podoabe iar minele de smarald primeau numele reginei. Există scrieri despre acestă prețioasă și despre proprietățile sale vindecătoare  care datează din vremea Incașilor și aztecilor, precum și menționarea sa în scrierile sacre ale indienilor - Vedele.
Un rol foarte important, i se atribuie smaraldului în toate culturile și casele regale, împodobind coroanele, bijuteriile și ornamentele regilor, reginelor, prințeselor.
Piatra de smarald este asociată Sfântului Graal ca o cale puternică de deschidere completă a inimii, stimulând energia compasiunii și a iubirii.

Unul dintre cele mai mari smaralde din lume este 'Samaraldul Mogulului", datează din 1695, are o greutate de 217.80 carate și 10 cm înălțime. Pe o parte este scrisă o rugăciune iar pe partea cealaltă sunt ornamente florale minunate.

smaraldul-mogulului-janette

La noi în țară, la Muzeul Național de Istorie, poate fi admirat splendidul ”Smarald România” care a aparținut familiei Regale.

Despre bijuteriile cu smarald se povestește că ar avea cel mai mare efect asupra purtătoarei, primăvara în luna mai ca simbol al fertilității și reînnoirii. Nuanța sa de verde intens are puterea să ne facă să radiem, de bună dispoziție și poftă de viață. Verdele smaraldului este culoarea vieții și a primăverii mult așteptată care se întoarce.

Smaraldele fără imperfecțiuni sunt rare iar cele perfecte sunt considerate mult mai valoroase decît un diamant de aceeași greutate. Smaraldele columbiene sunt considerate în prezent cele mai frumoase din lume, datorită verdelui intens. Se extrag smaralde de o înaltă calitate și din India, Africa de Sud, Afganistan, Rusia sau Zimbabwe. Smaraldele brute, clare sunt de regulă fațetate în timp ce smaraldele cu incluziuni sau imperfecțiuni sunt tăiate caboșon datorită fragilității.
                                                                                              Smarald din Rusia


Nu este recomandată modificarea bijuteriilor cu smarald, deoarece duritatea scăzută a pietrei poate să nu reziste la lovire sau prelucrări la temperaturi înalte.

 

Bijuteriile din argint cu pietre de smarald evidențiază armonios și plăcut trăsăturile feței datorită nuanței de verde crud smarald. Un astfel de set de bijuterii din argint cu mici smaralde prețioase poate fi accesorizat atât la o ținută elegată cât și la o ținută casual/office de zi cu zi. Atenția și aprecierea celor din jur de care te vei bucura, alături de încântarea pe care o simți purtând frumoasele prețioase, merită un loc aparte în cutiuța ta de bijuterii. Specialiștii modei ne recomandă în garderobă, cel puțin o bijuterie din argint cu pietre prețioase de smarald!

set-argint-pietre-smarald-janette

Să te simți frumoasă este alegerea ta! :) 

Suport clienți Luni - Vineri: 09:00 - 17:00

0721 33 55 77 contact@janette.ro

Compara produse

Trebuie să mai adaugi cel puțin un produs pentru a compara produse.

A fost adăugat în wishlist!

A fost șters din wishlist!