PERLELE, MIRACOL AL NATURII

PERLELE, MIRACOL AL NATURII

Încă de la aparitia și întrebuințarea lor, perlele sunt un simbol al frumuseții, purității și eleganței. Iubitoarele acestor mici prețioase trebuie să cunoască câteva detalii despre perle pe măsură ce își îmbogățesc colecțiile de bijuterii cu perle.

Exista două tipuri de perle: perle naturale și perle de cultură.

Perla naturală este singura materie prețioasă produsă de o vietate, molusca prin intermediul stridiilor și poate avea culorile: alb, gri, nuanțe de violet, albastru, roze, galben, maro, orange și chiar verde. Perlele naturale de cea mai mare valoare de dimensiuni mari și sferice sunt extrem de rare și chiar întâmplătoare, provenind în special din zona Golfului Persic.

scoica-perle-naturale

Perlele naturale sunt rezultatul sistemului de aparare al molustei, atunci cand între cochilie și manta, pătrunde un corp străin din mediul înconjurător, mantaua începe să secrete sidef în jurul acestui corp străin ca un mecanism de apărare. Sideful este depus sub formă de mii de straturi concentrice, proces ce poate dura și până la 20 de ani. În timpul etapei de formare a perlei, lumina care pătrunde în straturile fine de sidef, produce fenomenul de irizație. Fiecare perlă are o culoare și o structură unică, forma sa este dată de forma corpului străin, motiv pentru care este foarte dificilă potrivirea unui set de bijuterii cu perle cel puțin asemănătoare.

perle-naturale


perle-naturale

Perlele de cultură sunt considerate a fi tot perle naturale, formate prin același proces ca și perlele naturale sălbatice doar că această formare este montată printr-o tehnică delicată de către producător. Cea mai mare parte a perlelor utilizate în zilele noastre sunt perlele naturale de cultură crescute în apele Chinei și Japoniei. Există două tipuri de perle de cultură în funcție de apa în care sunt formate: perle de apă dulce sau perle de apă sărată, perlele de cultură de apă sărată fiind mai scumpe decât cele de apă dulce. Perlele naturale de cultură se obțin prin introducerea acelui fragment străin în jurul căruia scoica va depune straturile de sidef. Culorile perlelor de cultură variază: alb, auriu, trandafiriu, lila, bleu, cele mai rare fiind perlele negre provenite din golfurile Mexicului.

perle-naturale-de-cultura

perle-naturale-de-cultura

 

bijuterii-argint-elegante-cu-perle-janette.ro

bratara-ceas-argint-perle-janette.ro

colier-perle-statement-janette.ro

 

Alături de aceste tipuri de perle se întâlnesc și perlele artificiale, denumite și perle de sticlă. Se identifică ușor datorită perfecțiunii perlelor, caracteristică imposibilă la perlele naturale sau de cultură și a greutății: fie prea grele (interiorul este din sticlă), fie prea ușoare (interiorul este din plastic).

Perlele naturale se pot distinge de imitații și pot fi verificate prin examinare în laboratoarele gemologice prin tehnici specializate de către un speialist gemolog certificat.

Alegând perlele naturale de cultură, indiferent că optați pentru bijuterii delicate, discrete sau pentru bijuterii extrem de elegante și bogat decorate cu perle, aceste prețioase rămân mereu o încântare, un simbol al frumuseții feminine și al rafinamentului.

Suport clienți Luni - Vineri: 09:00 - 17:00

0721 33 55 77 contact@janette.ro

Compara produse

Trebuie să mai adaugi cel puțin un produs pentru a compara produse.

A fost adăugat în wishlist!

A fost șters din wishlist!